Orez cu muschi de porc

de Rocsi in Porc, 8 Sep 2011 | 11471 vizualizari

 

Stiu ca sunt persoane care nu iubesc foarte mult orezul.Asa eram si eu,dar deodata a inceput sa-mi placa mult!!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr muschi de porc(fara grasime si fara os)
  • 1 cana orez(sau mai putin.cum doriti)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • jumatate ardei galben
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de gogosari
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu muschi de porc:

Luam bucata de carne si o spalam bine.

O stergem cu un servet de bucatarie si o taiem bucatele potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam maruntel.

Morcovul il curatam,il spalam si il taiem rondele.

Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.

Ardeiul il taiem bucatele.

Intr-o oala (nu foarte mare)punem uleiul la incins.

Adaugam carnea si o rumenim foarte putin pe ambele parti,de fapt pana se albeste putin si nu mai este rosiatica.

Apoi punem cam 3 cani de apa.

Cand incepe sa fiarba spumam putin carnea,apoi adaugam toate legumele.

Acoperim oala si lasam carnea impreuna cu legumele sa fiarba ,pana ce ,carnea,este mai bine de jumatate fiarta,dar la foc potrivit.

Spalam orezul in 2,3 ape.

Dupa ce carnea a fiert suficient ,punem orezul .

Condimentam cu sare si piper dupa gust si invartim pentru a nu se prinde de oala(daca mai este nevoie de apa mai puneti,dar sa fie fierbinte obligatoriu).

Spre final punem pasta de tomate si pasta de gogosari si mai dam doar 2-3 clocote.

Il puteti scade de tot sau se poate lasa mai zemos,aici dupa preferinta.

Stingem aragazul si presaram deasupra mancarii patrunjel verde tocat si acoperim cu capacul pentru a-si lua aroma.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu muschi de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

horia 1

11.09.2011, 17:41

nu sunt chinez,dar servesc orez de cateva ori pe luna. sincer mi-ar place sa fac si eu asa un orez "umed",sa-mi mai aduc aminte de casa.......mama il facea asa.

Rocsi 1

11.09.2011, 19:27

multumesc horia..pai asa am invatat de la mama sa il prepar..si nu prea imi place orezul "mai uscat"ci mai zemos!!

nadina73 1

25.10.2011, 15:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu